U bent hier

Otto Mani, onze eigen wijn uit Montalcino

De OTTO MANI, Vino Rosso 2010, werd gemaakt door Bart Rogiers en vrienden in Montalcino op 22 juli 2013 met de medewerking van Roberto Cipresso, een top-oenoloog uit Toscane.  De wijn is nu mooi op dronk en is de ideale begeleider voor uw feestgerechten. Nu in promotie tot eind november met 10% korting +5% voor ChxViniClub-leden

  • Blend: 65% syrah en grenache (afkomstig van een wijngaard in Umbrië) 25% merlot (uit Montalcino) 10% sangiovese (uit Montalcino)
  • Concept: Op 22 juli brachten we 15 vrienden en vriendinnen samen in de prachtige villa Poggio Al Sole, te midden van de idyllische wijngaarden van Montalcino. We werden opgedeeld in 3 ploegen die elk hun eigen oenoloog uit het team van Roberto Cipresso kregen toegewezen. Iedere ploeg had de opdracht om van 6 verschillende onafgewerkte wijnen één betere wijn te maken. Na veel proeven, mengen, afkeuren, steeds weer opnieuw proeven en finaal goedkeuren had elke ploeg zijn eigen blend klaar. De 3 blends werden vervolgens door de oenologen klaargemaakt voor een blinde degustatie. Alle deelnemers kregen dan de 3 blends voorgeschoteld en moesten er de wijn van hun voorkeur uitpikken. De blend die het meeste punten scoorde, werd uiteraard de winnaar en zou dan ook op beperkte schaal worden geproduceerd. Het zal u niet verbazen dat het de damesploeg was, bijgestaan door Roberto himself, die met de hoogste eer ging lopen. De namen van al diegenen die meegewerkt hebben aan het Otto Mani-project, vindt u op het achter-etiket. De blend rijpte nog enkele maanden op Franse eiken vaten en werd gebotteld in november 2013 op een oplage van 1200 flessen.
  • Serveertips: De Otto Mani is een wijn met een diepe robijnrode kleur en met aroma’s van rijp zwart en rood fruit zoals kersen, cassis en vijgen. De aanzet is zijdezacht omwille van de zwoele grenache en kruidig door de syrah. De merlot zorgt voor veel body terwijl de frisheid van de sangiovese voor de finesse zorgt. Hij is een ideale partner voor rood vlees, lam, wild en mediterrane stoofpotten. U kunt er nu al van genieten maar hij mag zeker nog een vijftal jaren in uw wijnkelder vergeten worden.
  • Prijs: 29.99 incl btw.